Hlavní obsah

Vysmátý Kim vyrazil do centra Singapuru

Singapur
Aktualizováno

Severokorejský vůdce Kim Čong-un se před nadcházejícím setkáním s americkým prezidentem Donaldem Trumpem vydal na překvapivou pozdní návštěvu Singapuru. Zářil při tom úsměvy a fotil se se singapurskými představiteli. Bílý dům mezitím oznámil, že Trump odjede ze Singapuru o den dříve.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kim Čong-un na procházce SingapuremVideo: Reuters

 
Článek

Kin Čong-un v pondělí večer místního času opustil hotel v koloně asi 30 automobilů se vydal na prohlídku Singapuru. Při odchodu z hotelu se na přítomné novináře usmíval, napsala agentura Reuters.

Foto: Edgar Su, Reuters

Severokorejský vůdce Kim Čong-un v singapurském hotelu

Severokorejský vůdce si prohlédl pobřežní park, kde se nachází největší skleník a nejdelší krytý vodopád na světě. Podle listu The Straits Times se vydal i na vyhlídkovou terasu na střeše hotelu Marina Bay Sands, odkud je velkolepý pohled na centrum města.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kolona s Kim Čong-unem v SingapuruVideo: Reuters

Během procházky rozdával úsměvy a zdravil kolemjdoucí. Dokonce se nechal singapurskými představiteli přemluvit k pózování pro selfie fotografii. Tu pořídil tamní ministr zahraničí Vivian Balakrishnan.

Foto: Kyodo, Reuters

Singapurský ministr zahraničí Vivian Balakrishnan pořizuje selfie fotografii se severokorejským vůdcem Kim Čong-unem.

Trump a Kim se ubytovali v hotelích vzdálených od sebe asi jeden kilometr. Oblast kolem luxusní třídy Orchard Road přísně střeží policie. Summit se uskuteční v hotelu Capella na ostrově Sentosa při jižním pobřeží Singapuru. Summit podle Reuters hodlá Kim opustit v úterý odpoledne místního času (dopoledne SELČ).

Odjezd o den dříve

Podle Bílého domu prezident Trump v pondělí změnil plán. Místo středečního rána má dějiště summitu v Singapuru opustit už v úterý ve 20:00 místního času (14:00) SELČ. „Jednání mezi Spojenými státy a Severní Koreou pokračují a posunula se kupředu rychleji, než se očekávalo,” uvedl Bílý dům.

Foto: Social Media, Reuters

Singapurský ministr zahraničí Vivian Balakrishnan, severokorejský vůdce Kim Čong-un a singapurský ministr školství Ong Ye Kung.

O jakém pokroku je řeč, není podle agentury AP jasné. Státníci se mají poprvé setkat v úterý v 03:00 SELČ a zhruba dvě hodiny mají jednat jen za přítomnosti tlumočníků. Poté se počítá s pracovním obědem a většími rozhovory za účasti širších delegací. Z americké strany má být přítomen ministr zahraničí Mike Pompeo, bezpečnostní poradce John Bolton a několik dalších činitelů.

Po ukončení summitu má Trump v plánu sejít se s novináři, oznámil Bílý dům.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám