Hlavní obsah

Na zahájení olympiády bude sestra vůdce KLDR Kim Jo-čong

Severokorejský vůdce Kim Čong-un posílá na olympijské hry do Pchjongčchangu svou mladší sestru Kim Jo-čong. Do Jižní Koreje přicestuje už ve středu a v pátek se zúčastní slavnostní ceremonie zahájení zimních olympijských her, napsala agentura DPA s odvoláním na informace jihokorejského ministerstva pro sjednocení.

Foto: Profimedia.cz

Sestra Kim Čong-una Kim Jo-čong

Článek

Třicetiletá Kim Jo-čong je stejně jako Kim Čong-un potomkem tanečnice Ko Jong-hui, která byla čtvrtou životní partnerkou zesnulého severokorejského vůdce Kim Čong-ila.

Sestra stávajícího severokorejského diktátora, která s Kim Čong-unem vyrůstala ve Švýcarsku, významně v posledních letech povýšila v politické hierarchii. V říjnu ji ústřední výbor vládnoucí Korejské strany práce zvolil do svého všemocného politického byra.

Severní Korea na olympijské hry vysílá zhruba 550člennou delegaci. Ta by měla zahrnovat 140 členů uměleckého souboru, 230 roztleskávaček, 30členné družstvo na předvádění taekwonda, dále 22 sportovců, vysoké činitele a novináře. Na zahajovacím ceremoniálu nastoupí výpravy obou Korejí společně pod jednou vlajkou, na které je vyobrazen Korejský poloostrov.

Reklama

Výběr článků

Načítám