Hlavní obsah

V Thajsku odsoudili podvodníka na více než 13 tisíc let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na neuvěřitelných 13 275 let poslal thajský soud do vězení tamního podvodníka. Díky jeho doznání mu však dle zpravodajského serveru BBC trest snížili o polovinu – na „povzbudivějších“ 6637 let a šest měsíců. Pudit Kittithradilok (34) provozoval podvodný systém Ponzi, kdy sliboval investorům vysokou návratnost financí. Naletět mu mělo 40 tisíc lidí.

Foto: Profimedia.cz

Thajský baht. Ilustrační foto

Článek

Důvěřiví lidé do jeho dvou společností nasypali v přepočtu zhruba 3,4 miliardy korun.

Podle thajského deníku Bangkok Post sliboval investorům nejen vysokou návratnost peněz, ale také velkorysé pobídky, když se jim podaří přivést do jeho systému další „investory”.

Soud dále zjistil, že se Kittithradilok podílel na nedovoleném poskytování půjček, spáchat měl 2653 podvodů.

Vězení i vysoké pokuty

Zatčen byl v srpnu v hlavním městě Bangkoku, kde až do soudu pobýval ve vazbě. Kauci mu soud zamítl.

Soud udělil oběma jeho společnostem pokutu ve výši odpovídající částce 426 miliónů korun a 362 miliónů musí zaplatit podvedeným lidem jako odškodné, dodal server listu Business Standard.

BBC nicméně připomíná, že je nepravděpodobné, aby Kittithradilok strávil za mřížemi více než 20 let. Thajské právo totiž udává maximálně desetiletou hranici za přečiny, z nichž byl obviněn.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám