Hlavní obsah

Dán měl v mrazáku ženské genitálie, viní ho ze znásilnění a zosnování vraždy manželky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bloemfontain

Soud v Jižní Africe uznal v úterý vinným Dána Petera Frederiksena, v jehož mrazáku se našly části pohlavních orgánů jednadvaceti žen. Nebyl však souzen za ženskou obřízku, nýbrž za znásilnění, držení a šíření dětské pornografie a zosnování vraždy. Hrozí mu až 25 let, uvedla BBC.

Foto: Profimedia.cz

Peter Frederiksen na lavici obžalovaných

Článek

Původně měl být souzen i za ženskou obřízku kvůli tomu, že se v jeho mrazáku v Bloemfonteinu v roce 2015 našlo 21 částí ženského těla v plastikových sáčcích s datem a jménem i místem původu ženy. V jihoafrickém zákoně je však díra, neplyne z něj totiž, jaký trest má padnout za odejmutí části tkáně bez souhlasu.

Frederiksen, který byl Dánsku stíhán za nelegální prodej zbraní, je uznám vinným za zosnování vraždy své basutské manželky Anny Matselisy Moliseové, která se rozhodla proti němu vypovídat. Frederiksen zaplatil muži, kterého potkal ve vězení, za manželčino zabití. Moliseová byla o měsíc později zastřelena čtyřmi ranami před svým domem v lesothském hlavním městě Maseru.

Soudce Johann Daffue shledal Dána vinným v 36 z 38 bodů obžaloby. „Obviněn rozhodně není muž s vysokými morálními postoji,“ pravil. „Současně se oženil se dvěma ženami a zapletl se s lidmi kteří věří v satanismus,“ dodal. Jižní Afrika ovšem mnohoženství povoluje, muž ale musí požádat příslušný soud o výjimku, zákon o manželství předpokládá s monogamním svazkem. A polygamie je dovolena jen heterosexuálním mužům, polyandrie (svazek jedné ženy s více muži) povolena není.

I když trest bude vynesen později - muži hrozí až 25 let - Frederiksen už nyní řekl, že se proti verdiktu odvolá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám