Hlavní obsah

Muž držel v Austrálii rukojmí. Je to pro IS, oznámil televizi, než ho zastřelili

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Melbourne
Aktualizováno

V domě v australském Brightonu u Melbourne držel útočník ženu jako rukojmí. Ve vstupní hale policisté našli jiného zastřeleného muže. Při zásahu se podařilo ženu osvobodit, útočník byl zastřelen, uvedl server 9news.com.au.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V okolí domu v australském Brightonu se ozývala střelbaVideo: Reuters

 
Článek

Policie na místě zasahovala na základě informace sousedů, že kolem 16.30 místního času (8.30 SELČ) slyšeli velkou ránu, zřejmě explozi.

Ve vstupní hale policisté našli tělo muže, kterého odnesli.

Útočník, který se zabarikádoval v jednom z bytů v domě, kde držel ženu jako rukojmí, zavolal do zpravodajské stanice Channel 7 a řekl: „Je to pro IS, je to pro Al-Káidu.“ Zatímco policie prověřovala, zda incident souvisel s terorismem, přihlásil se k němu organizace Islámský stát. Údajný útok podle ní provedl její bojovník kvůli členství Austrálie v boji proti IS.

"Útok v australském Melbourne provedl voják Islámského státu v reakci na výzvu cílit na subjekty států koalice," uvedla agentura Amak, kterou islamisté z IS ke komunikaci se světem používají. Policie podle agentury Reuters potvrdila, že o tom ví a ve vyšetřování pokračuje.

Kolem šesté došlo k přestřelce. Při zásahu byli zraněni tři policisté, uvedl server The Age. Dva skončili v nemocnici. Postřelen byl i útočník.

V 19.30 hod. (11.30 SELČ) policie oznámila, že útočník byl zastřelen a žena osvobozena.

Zatím není jasné, zda byl postřelen v přestřelce, nebo při nějaké následující akci zasahujících policistů. Podle některých zdrojů se zabarikádoval v bytě až po přestřelce.

Když lidé uslyšeli střelbu, desítky jich utekly do nedaleké samoobsluhy Coles.

Reklama

Výběr článků

Načítám