Hlavní obsah

Měl to být žert se skrytou kamerou, dali mi dva tisíce, tvrdí zadržená žena o vraždě Kimova bratra

– Kuala Lumpur

Indonéská žena zadržená kvůli vražednému atentátu na bratra severokorejského vůdce Kim Čong-una nadále popírá, že by spáchala atentát. Kim Čong-namovi nastříkala do obličeje olejovitou látku údajně přesvědčená, že jde o televizní show, kdy skrytá kamera natáčí reakce lidí na žerty. Uvedla, že za to dostala 400 malajsijských ringgitů, tedy 2200 korun.

Foto: Royal Malaysian Police, Reuters

Siti Aisyahová

Článek

O výpovědi pětadvacetileté Siti Aisyahové informoval tajemník indonéského velvyslance Andreano Erwin, který ženu navštívil ve vězení a půl hodiny s ní mluvil.

„Obecně řekla, že ji někdo požádal, aby něco takového (nastříkaní tekutiny do obličeje) udělala. Řekla, že se setkala s člověkem, který vypadal jako Japonec nebo Korejec,“ sdělil indonéský diplomat podle BBC. Stejně vypovídala už dříve. [celá zpráva]

Již dříve účinkovala před kamerou

„Podle ní ji tato osoba dala za tento čin 400 ringgitů. Řekla, že jí byl také poskytnut olej, něco jako dětský olejíček,“ dodal Erwin.

Již dříve dostala zaplaceno za účast v žertovných scénkách před skrytou kamerou. Měla přesvědčovat kolemjdoucí muže, aby zavřeli oči, a následně jim do obličeje stříkla vodu.

Zdůraznil, že na dívce nejsou patrné žádná následky na zdraví, i když malajsijská policie informovala, že trpěla nevolností a zvracela. [celá zpráva]

Nervový jed VX

Policie také už dříve uvedla, že ženě bylo oznámeno, že si pak má umýt ruce, což udělala.

Podle pitvy byly na těle zesnulého nalezeny stopy nervového jedu VX, což je olejovitý organofosfát, který lze rozprašovat. [celá zpráva]

Siti Aisyahová byla zadržena jako druhá podezřelá. Jako první byla dopadena Vietnamka Dong Thi Huongová, která ale mlčí a nevypovídá.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám