Hlavní obsah

Prudký jed do obličeje. Video ukazuje útok vražedkyně na Kim Čong-nama

– Tokio

Japonská televize Fuji v pondělí zveřejnila kamerové záznamy ukazující vraždu bratra severokorejského vůdce Kim Čong-una. Video ukazuje, jak ke Kim Čong-namovi na mezinárodním letišti v Kuala Lumpuru přistoupila zezadu žena a před obličej mu tiskla obě své ruce. Zřejmě mu do obličeje vetřela prudký jed.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Napadení Kim Čong-nama na letišti v Kuala LumpuruVideo: AP

 
Článek

Rozostřené záběry z dálky ukazují incident ze dvou úhlů. Je vidět, jak žena v bílé halence v letištní hale rychle obejme muže stojícího před ní. Působí to, jako by chtěla překvapit svého známého a dlaněmi mu zakrýt oči, aby hádal, kdo za ním stojí. Žena však za zhruba pět vteřin dává ruce pryč a rychle odchází. Na záznamu je vidět ještě druhá žena, která v tu chvíli rovněž rychle odchází, ale jiným směrem.

Napadený Kim Čong-nam si podle svědeckých výpovědí následně v předklonu třel oči a žádal o pomoc. Byl převezen do nemocnice, kde později zemřel.

Policie v neděli potvrdila, že si letištnímu personálu stěžoval na to, že mu kdosi „vetřel do obličeje tekutinu“.

Vražda se stala minulé pondělí. Malajsijská policie zadržela čtyři podezřelé – dvě ženy údajně z Vietnamu a Indonésie a jednoho Malajsijce a jednoho muže ze Severní Koreje. Vyšetřovatelé pátrají po čtyřech dalších občanech KLDR, kteří v den útoku ze země uprchli.

Vražda vyvolala diplomatický spor mezi Malajsií a Severní Koreou, která se brání pitvě a žádá okamžité vydání Kimova těla. Malajsie mezitím stáhla svého velvyslance v Pchjongjangu na konzultace. [celá zpráva]

Související témata:

Foto: Profimedia.cz

Věž čučche se sochou dělníka, rolníka a představitele inteligence

Foto: Reuters

Severokorejský vůdce Kim Čong-un

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám