Hlavní obsah

Myslela jsem, že jde o skrytou kameru, prohlásila podezřelá z vraždy bratra vůdce KLDR

Indonésanka, kterou před několika dny zadrželi v Malajsii v souvislosti se smrtí bratra severokorejského vůdce Kim Čong-una, policii řekla, že se domnívala, že se účastní televizního pořadu se skrytou kamerou. Informovala o tom britská BBC.

Foto: repro www.thestar.com.my

Snímek jedné z údajných vražedkyň Kim Čong-nama

Článek

Kim Čong-nam byl s největší pravděpodobností otráven jakousi jedovatou látkou, která mu byla nastříkána do obličeje, když v pondělí čekal na svůj let na letišti v malajsijské metropoli Kuala Lumpuru. V souvislosti s jeho smrtí byly zadrženy dvě ženy s vietnamským a indonéským pasem a postupně dva muži. [celá zpráva]

Zadržená Indonésanka Siti Aisyahová podle indonéské policie vypověděla, že již dříve dostala zaplaceno za účast v žertovných scénkách před skrytou kamerou. Měla přesvědčovat kolemjdoucí muže, aby zavřeli oči, a následně jim do obličeje stříkla vodu. Podobných scének se údajně účastnila i druhá ze zatčených žen.

Foto: Shizuo Kambayashi, ČTK/AP

Kim Čong-nam

„Netušila, že jde o atentát”

"Takovou akci provedly třikrát nebo čtyřikrát a dostaly za to několik dolarů. U jejich posledního terče Kim Čong-nama byla zřejmě v rozprašovači nebezpečná látka," řekl nejvyšší představitel indonéské policie Tito Karnavian. "Netušila, že se jedná o pokus o atentát zorganizovaný pravděpodobnými zahraničními agenty," dodal.

Rodina a bývalí sousedé Aisyahové v Indonésii uvedli, že jsou zatčením ženy šokováni. Aisyahová se podle agentury AP přestěhovala do Malajsie v roce 2011 se svým tehdejším manželem za prací. Šli ve stopách statisíců indonéských migračních dělníků, kteří pracují v Malajsii, kde jsou vyšší mzdy.

Reklama

Výběr článků

Načítám