Hlavní obsah

I čínská terakotová armáda měla svou „čínskou kopii“. Tamní policie ji zničila

– Peking

Policie v centrální části Číny zničila falešnou terakotovou armádu, kterou změnila na hromadu střepů. Skoncovala tak s podvodnou atrakcí, jež vznikla nedaleko sídla skutečné terakotové armády ze třetího století před naším letopočtem a vydělávala na nic netušících turistech, informoval čínský tisk.

Foto: Profimedia.cz

Část terakotové armády

Článek

Falešná terakotová armáda se nacházela v okrsku Lin-tchung v provincii Si-an, tedy ve stejné oblasti, kde se našla dávná terakotová armáda střežící mauzoleum císaře Čchin Š'-chuanga.

Jak napsala oficiální tisková agentura Nová Čína, k podvodné památce turisty vozili taxikáři, kteří byli domluveni s místními průvodci.

Náznakem toho, že něco není v pořádku, přitom mohla být skutečnost, že v případě falešné památky bylo k vidění jen několik desítek terakotových bojovníků.

Foto: Profimedia.cz

Skutečná Terakotová armáda znázorňuje i koně a vozy.

Skutečnou terakotovou armádu ovšem představují tisíce soch znázorňujících převážně vojáky, ale také koně a vozy, jejichž úkolem bylo chránit prvního císaře dynastie Čchin na onom světě.

Reklama

Související témata:

Související články

Slavná terakotová armáda se rozroste

Čínští archeologové zahájili nové výkopové práce v hrobce někdejšího vládce Čchin Š'-chuang-tiho v Si-anu. Jejich cílem je odkrýt další hliněné sochy válečníků...

Výběr článků

Načítám