Hlavní obsah

Dvě školačky použili v Nigérii jako sebevražedné atentátnice

– Maiduguri

Osmnáct zraněných a jednoho mrtvého si vyžádal v neděli na východě Nigérie dvojitý sebevražedný atentát, který provedly dívky ve věku sedmi nebo osmi let, uvedla v pondělí BBC. Zaútočily na tržišti ve městě Maiduguri ve státě Borno. Podle svědka nedávaly najevo žádné emoce.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Civilisté odklízejí následky útoku dvou sebevražedných útočnicVideo: Reuters

 
Článek

Policie ve městě uvedla, že se obě odpálily v odstupu několika minut na tržišti, které bylo v té době plné. Obě za svůj čin zaplatily životem.

Útok popsal svědek z městské milice Abdulkarim Jabo: „Vystoupily z rikši a šly přede mnou, aniž by na sobě daly znát nejmenší emoce. Zkoušel jsem na jednu promluvit hausky a pak anglicky, ale neodpověděly. Myslel jsem si, že hledají svou matku.“

Pak první zamířila ke stánku a odpálila výbušniny na těle.

K útoku se zatím nikdo nepřihlásil, ale nese typický rukopis akcí milice Boko Haram, která už dříve využívala dětské atentátníky.

Foto: Profimedia.cz

Nigerijská záchranka a policie na místě sebevražedného atentátu v Maiduguri

Nigerijská armáda sice uštědřila milici tvrdé porážky, zničila mnoho jejích základen a táborů a vyhnala ji z většiny území, které ovládla, Boko Haram je však stále schopno páchat atentáty.

V pátek si dvojitý sebevražedný atentát podniknutý na tržišti ve městě Madagalli dvěma ženami vyžádal 45 mrtvých a 33 zraněných.

V říjnu v táboře pro běžence u Maiduguri zabily atentátnice 17 lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám