Hlavní obsah

V Japonsku se hledá katapultovaný pilot americké stíhačky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tokio
Aktualizováno

V jižním Japonsku hledají pilota amerického válečného námořnictva, který se z dosud neznámých důvodů katapultoval ve středu ze své stíhačky typu F/A-18 za letu nad ostrovem Okinawa. Stroj spadl do moře. Informovala o tom ve čtvrtek agentura AP.

Foto: Reuters

F/A-18F Super Hornet

Článek

Armáda Spojených států uvedla, že letoun vykonával běžný cvičný let. Incident se udál asi190 kilometrů jihovýchodně od města Iwakuni. Po pilotovi a troskách stroje pátrají společně američtí a japonští vojáci.

F/A-18 Hornet je víceúčelový stíhací letoun schopný provozu z letadlové lodi. Je určen jak pro vzdušné souboje, tak i pozemní útoky.

Přespříliš nehod

Jak upozornil letecký server The Aviationist, jedná se už o pátou nehodu F-18 v řadách amerických sil za posledního půl roku. Server ovšem připustil, že všechny měly své specifické příčiny.

Server rovněž uvedl, že se Američané v důsledku ztrát potýkají s nedostatkem těchto letadel pro zacvičování pilotů. Námořní pěchota má proto v plánu modernizovat 30 vysloužilých hornetů v hangárech v Arizoně.

Související téma

Foto: Bullit Marquez, ČTK/AP

F/A-18 Hornet

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám