Hlavní obsah

Australská policie zadržela extázi z Česka za 3,6 miliardy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Canberra
Aktualizováno

Australská policie v sobotu oznámila, že zadržela historicky čtvrtou největší zásilku chemikálie MDMA, která se používá k výrobě extáze. V souvislosti s tím policisté zatkli dva Poláky. Droga, jejíž hodnota na černém trhu je odhadována na 145 miliónů dolarů (3,6 miliardy korun), pocházela údajně z České republiky, napsala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Australská policie zadržela extázi z Česka za 3,6 miliardy Video: AUSTRALIAN BROADCASTING CORPORATION, Reuters

 
Článek

Australští policisté drogu objevili při razii ve skladišti na severu města Sydney ve čtvrtek. Celkově na místě našli 1,2 tuny MDMA, což odpovídá 4,1 miliónu tablet extáze.

"Nejen, že to je největší množství drogy zadržené v letošním roce, je to i čtvrté největší množství MDMA v australské historii," řekla představitelka australské federální policie Justine Saundersová na tiskové konferenci.

V pátek byli zatčeni dva Poláci ve věku 28 a 29 let a byli obviněni z vážného porušení zákonů týkajících dovozu omamných látek. Pokud budou shledáni vinnými, hrozí jim až doživotní vězení. "Vyšetřování pokračuje a lze předpokládat další zatýkání," uvedla Saundersová.

Podle australského tisku se droga dostala do země 15. srpna, zatím ale není jasné, jakým způsobem. Na pašování se podle australské policie podílel velký mezinárodní syndikát.

Policie sdělila, že pašeráci použili "velmi důmyslný způsob ukrytí drogy". Chemikálie byla schovaná v rolích hliníkových fólií.

Reklama

Výběr článků

Načítám