Hlavní obsah

Znásilnili mě, protože jsem údajně jedla hovězí, tvrdí indická muslimka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dillí

Dvacetiletá indická muslimka obvinila čtveřici mužů z Mewatu ve státě Harjana na severu země, že ji znásilnili. Sexuálně měli před dvěma týdny napadnout i její 14letou sestřenici. Jejího strýce a tetu pak zavraždili kvůli obvinění, že jako muslimové jedí hovězí, uvedla BBC. Pachatelé byli dopadeni a obviněni z vraždy i znásilnění.

Foto: Danish Ismail, Reuters

Indická policie. Ilustrační snímek

Článek

„Obvinění řekli, že jíme hovězí a to je důvod, proč budeme zneuctěny,“ řekla žena. „Dokonce nám vyhrožovali, že zabijí mě i moji rodinu, pokud někdy někomu řekneme, co se nám stalo,“ dodala.

Přestože ke zločinu došlo před dvěma týdny, zprávy o činu se objevily až nyní.

Policie ale uvedla, že se nepotvrdilo, že by motivem útoku byl věroučný spor o konzumaci hovězího masa. Znásilněná navíc tvrdí, že ona ani její příbuzní hovězí nejedli. Pro indické hinduisty jsou krávy posvátnými zvířaty.

V převážně muslimy obývaném Mewatu ležícím asi 100 km od Dillí, úřady na začátku září rozhodly, že budou kontrolovat, zda oblíbené jídlo birjani (směs rýže, zeleniny a různých mas) neobsahuje hovězí.

„Dostávali jsme hodně stížností, že se v Mewatu do birjani přidává hovězí, a proto jsme nařídili policii, aby kontrolovala birjani prodávané v jídelnách,“ řekl šéf Komise pro krávy v Harjaně Bhaní Ram Mangla. S policisty chodí veterinář.

Reklama

Výběr článků

Načítám