Hlavní obsah

Trump: Žádný právní status nebo občanství pro nelegální migranty

– Phoenix • Aktualizováno

Republikánský kandidát na prezidenta Donald Trump ve svém projevu uvedl, že pokud se stane prezidentem, žádný nelegální migrant v zemi nebude moci získat právní status nebo občanství, bude se muset vrátit do země svého původu a požádat o opětovný vstup. Trump učinil z nelegální migrace hlavní bod svého tažení do Bílého domu, napsala agentura Reuters.

Foto: Henry Romero, Reuters

Donald Trump (vlevo) a mexický prezident Peňa Nieto

Článek

Trump rovněž slíbil zavést "ideologickou certifikaci" potenciálních imigrantů, která by zahrnovala otázky ohledně vraždy ze cti, postavení žen, gayů a o radikálním islámu.

Trump ve svém téměř hodinovém projevu prakticky nezměnil svoji pozici, která je jádrem jeho prezidentské kampaně, upozornila agentura AP. Potvrdil svůj tvrdý postoj vůči nelegálním migrantům, když v poslední době se zdálo, že svůj postoj zmírnil. Upozornil, že USA vítají migranty, ale ti musejí přijít do země legálně a být řádně prověřeni.

Zeď má platit Mexiko

Trump se několik hodin před svým projevem nečekaně setkal s mexickým prezidentem Enriquem Peňou Nietem. Při setkání potvrdil, že pokud se stane americkým prezidentem, chce, aby na hranicích s Mexikem stála zeď, která bude USA chránit před nelegální migrací a kriminalitou. Ve svém projevu nyní potvrdil, že chce, aby zeď plně zaplatilo Mexiko, které to však odmítá. "Ještě to neví, ale zaplatí," prohlásil.

Průzkumy dávají šanci na zvolení demokratické soupeřce Trumpa Hillary Clintonové. V celostátním průzkumu společnosti Ipsos pro agenturu Reuters uvedlo 45 procent voličů, že dá hlas demokratické kandidátce, pro Trumpa jich bylo 33 procent. Clintonová také vede nad Trumpem v klíčových státech pro celostátní úspěch, jakými jsou Florida, Ohio a Virginie.

Související téma:

Foto: Brendan McDermid, Reuters

Donald Trump

Reklama

Související články

Farage vyrazil do Mississippi za Trumpem

Britský euroskeptik a končící předseda Strany pro nezávislost Spojeného království (UKIP) Nigel Farage se vydal za oceán, aby v americkém Mississippi promluvil...

Výběr článků

Načítám