Hlavní obsah

Milenku Krejčíře nepropustili na kauci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Johannesburg

Jihoafrický soud odmítl žádost bývalé milenky Radovana Krejčíře o propuštění na kauci, napsal v pátek jihoafrický server IOL. Někdejší fotomodelka pro časopis Playboy Marissa Christopherová byla zatčena společně s jedním z dozorců z věznice, kde je Krejčíř nyní vězněn. Čelí obvinění, že chtěla uplácet vězeňské zaměstnance a najmout ozbrojené muže s cílem osvobodit Krejčíře.

Foto: repro, Novinky

Radovan Krejčíř u soudu v JAR.

Článek

Christopherová při prvním stání koncem července přiznala, že si v poslední době s vězněným Čechem telefonovala. Odmítla ale, že by se jakkoli podílela na přípravě jeho útěku.

Advokát Piet du Plessis tehdy řekl, že by jeho klientka měla být propuštěna na kauci, protože prokuratura nemá o její vině skutečné důkazy. Nehrozí podle něj ani riziko, že by se země mohla uprchnout. [celá zpráva]

Soud ve čtvrtek ale podle IOL propuštění na kauci zamítl s tím, že sedmatřicetiletá Christopherová je nedůvěryhodná a mohla by utéct.

Osvobození Krejčíře se mělo uskutečnit letos v březnu, po útěku měl být dopraven na bezpečné místo, do domu v Mamelodi nedaleko Pretorie. Plánované spiknutí se však policii podařilo odhalit. Celkem již bylo v souvislosti s přípravou násilného osvobození Krejčíře zadrženo pět osob.

Související téma:

Foto: Archiv, Právo

Radovan Krejčíř

Christopherová má s Krejčířem dvouletou dceru. Pár spolu začal chodit v roce 2010 a v roce 2014 žena Krejčířovi porodila dceru. I během jeho věznění ho stále navštěvovala, loni ji vyšetřovatelé rovněž vyslechli. Vyšetřovatel jí prý sdělil, že sexuální vztah s Krejčířem má i bývalá přítelkyně bratra Christopherové. Poté se vztah Christopherové a Krejčíře měl zhoršit, letos v dubnu se rozešli. V červenci ji zatkli. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám