Hlavní obsah

V Indii dvakrát znásilnil nezletilou, nakonec ji zabil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dillí

V neděli zemřela v Indii čtrnáctiletá dívka z nejnižší kasty dalitů, kterou opakovaně znásilnil stejný muž, uvedla v úterý CNN s odvoláním na vysokého policejního důstojníka. Pachatel, který čeká na soud za první znásilnění, byl zadržen.

Foto: Amit Dave, Reuters

Zadržená dalitka při protestu v Indii. Ilustrační foto.

Článek

Dívka z nejnižší nečisté kasty nedotknutelných dalitů byla znásilněna poprvé v prosinci. Podruhé byla týmž mužem znásilněna v květnu, když pachatel byl už stíhán kvůli prvnímu znásilnění. Muž byl však propuštěn na kauci.

Dívka zemřela v neděli krátce poté, co byla hospitalizována. Podle rodiny ji muž, který ji znásilnil, donutil vypít chemikálie.

V poslední době jde o druhý případ brutálního znásilnění dívky z této sekty. Dvakrát po sobě tutéž studentku skupinové znásilnila stejná parta mužů. Znásilnit ji mohli znovu, protože byli po prvním útoku propuštěni na kauci.

Podle indického národního úřadu pro kriminalitu jsou každý den znásilněny čtyři ženy ze sekty dalitů. Počet násilných trestných činů proti dalitům vzrostl v roce 2014 o 19 procent, pachateli jsou přitom velmi často příslušníci vyšších kast.

Indie od vyhlášení nezávislosti podnikla mnoho kroků ke zrušení kastovního systému, který je ale ve společnosti hluboce zakořeněn.

Oběťmi sexuálního násilí jsou však i příslušníci dalších kast nebo zahraniční turisté. V neděli znásilnil v Dillí 28letý muž čtyřletou dívku, která utrpěla vážná poranění, ale je ve stabilizované stavu. V neděli byla také znásilněna 25letá izraelská turistka v Manali. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám