Hlavní obsah

V Indii zadrželi dvojici mužů, která podruhé znásilnila stejnou ženu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policie v severní Indii zadržela dva muže, které podezírá, že se podíleli na hromadném znásilnění mladé ženy a svůj čin po třech letech zopakovali. Informovala o tom ve středu agentura AP, podle níž hrozí zadrženým doživotí.

Foto: Novinky/Reuters

Indku hromadně znásilnila už podruhé stejná pětice mužů

Článek

Žena, které bylo něco málo přes 20 let, se stala poprvé obětí hromadného znásilnění v roce 2013. Policie následně zadržela tři muže, z nichž dva propustila na kauci do doby, než bude znám výsledek soudu.

Tito dva muži ženu znovu znásilnili letos 13. července v jednom z měst státu Harijána, uvedl policejní důstojník Saňdžaj Kumár Singh. Dvojice podezřelých byla součástí skupiny pěti mužů, kteří tentokrát univerzitní studentku unesli a znásilnili v autě. Údajně ji také škrtili. Policisté ženu našli na odlehlém místě v bezvědomí. Nyní je v nemocnici ve stabilizovaném stavu. [celá zpráva]

Dívku chtěli uplatit

Dívku, která pochází z chudé rodiny z nejnižší kasty, se snažila dvojice zadržených mužů uplatit, aby své obvinění stáhla. Po prvním znásilnění jí nabídli pět miliónů rupií (1,8 miliónu Kč), dívka je odmítla.

Téma násilí na ženách se v Indii dostalo do popředí společenského zájmu v roce 2012, kdy v hlavním městě zemřela studentka, kterou v jedoucím autobuse brutálně znásilnila skupina mužů. Jeden z nich později spáchal ve vězení sebevraždu, čtyři soud odsoudil k trestu smrti. Poslední z nich, který byl v době útoku nezletilý, se loni v prosinci dostal z vězení.

Případ vyvolal v celé zemi protesty a přiměl vládu ke změně zákonů na ochranu žen. Přesto počet násilných činů výrazně neklesl a soudy mnohdy nestíhají pachatele efektivně trestat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám