Hlavní obsah

Indickou studentku podruhé hromadně znásilnili

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dillí

Jednadvacetiletá studentka z indického státu Harijána se zotavuje z hromadného znásilnění skupinou pěti mužů. Někteří z nich ji takto znásilnili už před třemi lety a mladá žena z nejnižší kasty nedotknutelných (dalitů či páriů) se domáhala jejich odsouzení.

Foto: Novinky

Indický policista. Ilustrační foto

Článek

„Identifikovala pět podezřelých. Dva z nich se podíleli na jejím znásilnění už v roce 2013,“ potvrdil v pondělí agentuře AFP policejní vyšetřovatele Pušpa Chatrí.

Pětice měla dívku unést před školou, omámit a znásilnit v autě. Údajně ji také rdousili. Mladá žena byla nalezena ve křoví u dálnice minulou středu v noci v bezvědomí.

Server BBC napsal, že se muži zřejmě snažili dívku zastrašit a přimět ke stažení žaloby. Dva z pěti mužů, které žena nově identifikovala, byli už před třemi lety obviněni a jsou stíháni na svobodě.

„Neustále nám vyhrožovali. Dokonce nám nabídli velkou sumu za mimosoudní urovnání, ale nesouhlasili jsme,“ potvrdil pro list Hindustan Times bratr oběti.

Policie po útočnících pátrá. „Vytvořili jsme několik pátracích skupin, abychom je zatkli,“ řekl vyšetřovatel Chatrí.

V Indii bylo v roce 2014 nahlášeno 36 735 znásilnění. Aktivisté ale upozorňují, že skutečný počet je mnohem vyšší, poněvadž oběti často mlčí, aby nebyly ostrakizovány. Trend nezvrátily ani přísnější tresty pro pachatele, které vláda zavedla po brutálním znásilnění a vraždě studentky v autobuse v Dillí závěrem roku 2012.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám