Hlavní obsah

Trump má „mocné“ přímluvce. K Bílému domu mu mají pomoct hinduističtí bohové

Nové Dillí
Aktualizováno

Miliardář Donald Trump, který má již takřka jistou republikánskou nominaci do podzimní prezidentské volby, se může opřít i o podporu ze zahraničí. Přízeň mu prostřednictvím videonahrávky na dálku vyjádřila skupina indických hinduistů. Jejich náklonnost k Trumpovi prý pramení z nesmlouvavého postoje vůči muslimům.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Hinduisté se modlili za vítězství Donalda TrumpaVideo: Reuters

 
Článek

„Celý svět trpí rukama islámských radikálů. Všude vybuchují bomby a pokaždé za tím stojí islamističtí extremisté. Na základě prohlášení Donalda Trumpa se domníváme, že bude jediným spasitelem lidské rasy,“ vzkazují hinduisté na videu, které zveřejnila agentura Reuters.

„Proto se modlíme, aby Donald Trump s velkým náskokem vyhrál americké prezidentské volby,“ vysvětlili.

Video natočila podle agentury Reuters pravicově smýšlející skupina hinduistů z Dillí a doprovodila ho zpěvem staroindických textů zvaných védy.

Trump se v rámci kampaně na adresu muslimů vyjadřoval tvrdě. Prohlásil mimo jiné i to, že by cizincům vyznávajícím islám odepřel právo na vstup na území Spojených států.

Související téma:

Foto: Brendan McDermid, Reuters

Donald Trump

Tento týden se pokusil své postoje k muslimům zmírnit, když prohlásil, že zákaz jejich vstupu do USA pouze navrhoval a nově zvolenému starostovi Londýna Sadiqu Khanovi by prý navíc udělil výjimku. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám