Hlavní obsah

Nepodléhejte šarmu cizinců, varuje kampaň čínské státní úřednice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peking

Čínská vláda varuje mladé zaměstnankyně státní správy, aby nepodléhaly šarmu pohledných cizinců. Může se prý jednat o zahraniční špióny, jejichž jediným cílem je vymámit z dam placených vládou důvěrné informace. Varování přišlo při příležitosti Vzdělávacího dne národní bezpečnosti prostřednictvím komiksového plakátu, na němž zaměstnankyně čínské státní správy citově podlehne zrzavému cizinci.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Šestnáctiblokový plakátový komiks se jmenuje „Nebezpečná láska” a vykresluje příběh mladé Siao Li, která se zakouká do cizince vydávajícího se za zahraničního akademika. K seznámení dojde během oficiální recepce a dvojice se rychle sblíží.

A zatímco Siao Li prožívá klasickou romanci; nechává se unášet komplimenty, přijímá pugety květin a chodí se s cizincem procházet po parku, zrzavý David si jde za svým cílem vyzvědět co nejvíc, a uškodit tím Číně, popisuje agentura AP komiksový příběh na plakátu.

Story nekončí happy endem. Sia Li je na posledním výjevu namalována na policejní stanici s pouty na rukou přede dvěma policisty, kteří jí vysvětlují, že dostatečně neporozuměla tomu, co to znamená zachovat státní tajemství.

Čínský Vzdělávací den národní bezpečnosti připadl na minulý pátek. Úředníci v rámci něho absolvovali řadu školení a seminářů, jejichž cílem bylo zvýšit povědomí o tom, co je to špionáž a jak jí předcházet, vysvětlila podle AP centrální vláda v Pekingu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám