Hlavní obsah

Šestiletý chlapec spal, napadla ho třímetrová krajta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Canberra

Svého syna, jehož v noci, když spal, napadla třímetrová krajta diamantová, zachránila jeho matka. Ženu z australské obce Macksville v Novém Jižním Walesu probudil minulý týden křik šestiletého Tylera. Když vpadla do synova pokoje, zjistila, že na něj útočí had.

Foto: Profimedia.cz

Krajta diamantová

Článek

Chlapec spal na horním lůžku patrové postele. Krajta se dostala pod přikrývku a kousla ho několikrát do ruky. Následně zaútočila na hlavu. Tyler začal z polospánku křičet. Zaslechla ho jeho matka Tamara a přispěchala na pomoc.

„Bylo to jako zlý sen. Byl to hrůzný křik, nevěděla jsem, co se děje,“ citoval list Nambucca Heads matku, která dodala, že netuší, jak se had škrtič do domu dostal.

Když vpadla do synova pokoje, uviděla, že kolem jeho břicha je omotaná krajta. Matka rázně plaza popadla a odtrhla ho od syna.

Do pokoje pak dorazil její bratranec Craig Baker a hada zabil. Na Facebooku se později objevila fotografii, na níž drží bezvládnou krajtu.

Chlapec se neprobudil

„Snažila jsem se Tylera vytáhnout z postele, ale nešlo to. Musela jsem ho otočit a pak potáhnout. Měl obličej od krve a oči pořád zavřené, takže myslím, že se úplně neprobudil,“ vylíčila ještě matka.

Tylera se zakrvácenou hlavou přijali nad ránem v nemocnici. Zotavuje se dobře, uvedli lékaři.

„Tyler si nic nepamatuje, a to je nejlepší. Stěžoval si jen na to, že ho bolí prst. Když jsme jeli do nemocnice, sahal si na hlavu a ptal se mě, proč krvácí,“ doplnila matka s tím, že to chlapci řekla.

Hadi jsou v Austrálii častým problémem. Minulý týden objevil muž z Queenslandu krajtu za stěnou svého bytu v zásuvce. Had způsobil zkrat a ze zásuvky vycházel kouř.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám