Hlavní obsah

Při nehodě autobusu v Japonsku zemřelo nejméně 14 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tokio

Při nehodě turistického autobusu v centrálním Japonsku zemřelo v pátek nejméně 14 lidí. Informovala o tom agentura AP s odvoláním na japonské úřady. Dalších 27 osob bylo při cestě do lyžařského střediska v prefektuře Nagano zraněno. Příčinu nehody začalo vyšetřovat ministerstvo dopravy.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Japonsku havaroval autobus. 14 mrtvých.Video: Reuters

 
Článek

K havárii došlo nad ránem místního času poblíž známého lyžařského střediska Karuizawa, kde autobus vyjel do protisměru, prorazil svodidlo a zřítil se z několikametrového srázu. Mluvčí japonské vlády oznámil, že 14 lidí zemřelo a dalších 27 bylo zraněno. Mezi 41 lidmi v autobuse bylo 39 turistů a dva řidiči. Zranění nejméně 19 osob jsou vážná, napsal deník The Guardian.

Foto: Kyodo News, ČTK/AP

Japonská televize uvedla, že autobus ve čtvrtek vyjel z Tokia a vezl přes noc klienty nízkonákladové cestovní kanceláře na lyžařský zájezd. Podle jednoho z přeživších svědků většina z cestujících v době nehody spala.

Foto: Kyodo News, ČTK/AP

Havarovaný autobus

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám