Hlavní obsah

V Kuala Lumpuru před summitem pozatýkali podezřelé teroristy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kuala Lumpur

Policie v Malajsii pozatýkala před pondělním zahájením summitu Sdružení zemí jihovýchodní Asie (ASEAN) 12 lidí podezřelých z napojení na Islámský stát (IS) a zabavila u nich výbušniny. Vedení policie podle agentury Reuters uvedlo, že tím zmařilo plán útoku na několika místech v hlavním městě Kuala Lumpuru a okolí.

Článek

Malajsijská metropole posílila bezpečnostní opatření, protože v neděli se do ní začaly sjíždět hlavy zemí ASEAN. Není jasné, zda údajně chystané útoky souvisely se summitem.

Muži ve věku od 17 od 41 let byli v sobotu a neděli zatčeni na předměstích Kuala Lumpuru. Jsou podezřelí z příprav útoku „na strategické cíle a státní zájmy” v metropolitní oblasti, uvedl šéf policie.

Islámský stát, který loni dobyl rozsáhlá území v Sýrii a Iráku, vyzývá své stoupence k útokům na sekulární muslimské země, které považuje za své nepřátele.

V Malajsii již bylo zadrženo 92 lodí podezřelých ze spojení s touto organizací. Malajsie chce na summitu prosazovat regionální spolupráci v boji proti terorismu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám