Hlavní obsah

Počet obětí potopené jihokorejské lodi stoupl na 27

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva/Soul

Počet potvrzených obětí nehody jihokorejské rybářské lodi Oryong 501 v Beringově moři u Čukotky v pátek vzrostl na 27. Dalších 28 námořníků je stále pohřešováno, uvedla agentura TASS.

Foto: Yonhap, Reuters

Potopená rybářská loď Oryong 501

Článek

„V oblasti neštěstí bylo nalezeno dalších šest těl. Počet mrtvých se ale může brzy změnit. Očekáváme zprávy od záchranářů, kteří prohledávají moře,“ uvedlo záchranné středisko na pobřeží Čukotky.

Plavidlo ztroskotalo v pondělí a krátce poté se podařilo zachránit šest členů posádky a ruského inspektora na palubě. Předpokládá se, že ostatní v chladných a rozbouřených vodách zkázu lodi nepřežili. [celá zpráva]

Po pohřešovaných pátrají pobřežní vrtulníky z Ruska a Spojených států a také několik rybářských lodí. Spojené státy vyslaly do oblasti svoji záchrannou loď Munro.

Rybářská loď vyplula z Jižní Koreje 10. července lovit tresky. Její potopení je v Jižní Koreji vnímáno mimořádně citlivě – země se ještě nevzpamatovala z katastrofy trajektu Sewol, na jehož palubě v dubnu zahynulo více než 300 cestujících, převážně středoškoláků na školním výletě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám