Hlavní obsah

Deset let po tsunami se rodina shledala se ztraceným synem i dcerou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jakarta

Indonéští rodiče, jimž před deseti lety vzala obě jejich děti voda při ničivé tsunami, mají obě děti zpět. Jen pár dnů poté, co se znovu shledali se svojí dcerou, se přihlásili opatrovníci hocha, kteří o rodině viděli v televizi reportáž. Uvedla to agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Rodina, která po deseti letech po tsunami našla ztracenou dceru, se teď shledala i se synemVideo: Reuters

 
Článek

„Je to všechno jako ve snu. Tohle by sotva kdo čekal, zvláště po tsunami. Nemyslím si, že ještě očekával, že své rodiče najde, anebo že rodiče očekávali jeho nalezení,“ popsala Lana Bastariová, která se o chlapce starala.

Se synem, jemuž bylo sedm let, když ho viděli naposledy, se rodiče a sestra z provincie Aceh na severní Sumatře znovu shledali v úterý.

Tehdy čtyřletou Raudhatul a jejího sedmiletého bratra Arífa strhla koncem prosince 2004 vlna z voru. Živé je však vyplavila na pláži na ostrovech Banyak, které leží asi 40 kilometrů západně od ostrova Sumatra.

Manželé Jannahovi své děti měsíc hledali bez úspěchu.

Tsunami, která následovala po podmořském zemětřesení, zabila ve 14 zemích na pobřeží Indického oceánu 230 000 lidí, z toho jen v indonéské provincii Aceh 170 000 lidí. Rodiče proto po neúspěšném pátrání považovali děti za mrtvé.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Indonéští rodiče našli dceru, o kterou přišli před deseti lety při tsunami (video je bez zvuku)Video: Reuters

V červnu ale jejich strýček spatřil dívku podobnou Raudhatul na tržišti v nedalekém městě. Nakonec vyšlo najevo, že se před lety holčičky ujala starší žena ze sousední provincie, u které domnělý sirotek vyrůstal. [celá zpráva]

Její bratr žil několik let na ulici, než se ho ujal jeden pár, který ho nechal přespávat ve své internetové kavárně a dával mu najíst a šatil ho. Když pak viděli nedávno v televizi reportáž o nalezení Raudhatul a fotografii ztraceného Arífa, poznali v něm svého chráněnce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám