Hlavní obsah

Indonéští rodiče po deseti letech našli dceru ztracenou při úderu tsunami

Jakarta

Téměř deset let po zničující přívalové vlně tsunami, která zasáhla jihovýchodní Asii, nalezli indonéští rodiče svou dceru, již považovali za mrtvou. Podle agentury DPA strhla vlna v roce 2004 tehdy čtyřletou Raudhatul z voru spolu se sedmiletým bratrem. S dcerou se rodiče poprvé setkali ve středu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Indonéští rodiče našli dceru, o kterou přišli před deseti lety při tsunami (video je bez zvuku)Video: Reuters

 
Článek

Manželé Jannahovi z provincie Aceh na severní Sumatře obě děti po zmizení hledali asi měsíc, ale neúspěšně. Považovali je proto za mrtvé. Jejich strýček však v červnu spatřil dívku podobnou Raudhatul na tržišti v nedalekém městě.

Podle agentury DPA vyšlo najevo, že se před lety holčičky ujala starší žena ze sousední provincie, u které domnělý sirotek vyrůstal.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Matka dívky Jamaliah Jannahová prý hned, když dívku spatřila, věděla, že je to její dcera. „Jsme s mým mužem tak šťastní, že jsme ji zase našli. Je to zázrak,” uvedla žena.

Foto: Profimedia.cz

Následky zemětřesení a vlny tsunami v indonéském městě Banda Aceh v roce 2004

Podle Raudhatul by mohl být naživu také její starší bratr. Voda je prý oba živé vyplavila na pláži na ostrovech Banyak, které leží asi 40 kilometrů západně od ostrova Sumatra. Co se s bratrem stalo poté, však netuší. Jannahovi se nyní chtějí pokusit opět pátrat i po svém synovi.

Přívalová vlna, kterou vyvolalo silné podmořské zemětřesení 26. prosince 2004, zabila 230 000 lidí ve 14 zemích na pobřeží Indického oceánu. Indonéská provincie Aceh byla jednou z nejpostiženějších oblastí. O život tu přišlo 170 000 lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám