Hlavní obsah

Počet obětí sesuvu půdy v Indii překročil padesátku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bombaj

Už 51 těl našli záchranáři v indické vesnici Malin, jejíž část zavalilo ve středu ráno bahno, když se utrhl svaz nedaleké hory. Záchranáři hledají dalších sto pohřešovaných. Naděje, že by někdo z nich přežil, jsou ale mizivé, napsala agentura AP.

Foto: ČTK/AP

Bahno pomáhá odstraňovat bagr.

Článek

Úsilí několika set záchranářů komplikují v pátek prudké deště. I tak pokračují v odstraňování vrstvy bláta a hlíny, pod kterou jsou zavalené poničené stavby.

„Zázraky se dějí, budeme pokračovat v hledání, ale za současné situace je to velmi špatné,“ řekl agentuře AFP Alok Avasty z týmu záchranářů.

Záchranáři zatím našli těla 22 žen, 23 mužů a šesti dětí. Živých se podařilo najít jen osm lidí včetně matky s dítětem. Jeho pláč pomohl záchranářům dvojici objevit. [celá zpráva]

Vesnice Malin ve státě Maháráštra měla před neštěstím asi 700 obyvatel. Sesuv půdy zavalil na čtyři desítky domů. Zpráva o neštěstí se rozšířila až poté, co kolem projížděl řidič autobusu a všiml si, že vesnice zmizela pod masou bahna a hlíny.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Sesuv půdy v IndiiVideo: Reuters

Sesuvy půdy jsou v této oblasti běžné v době monzunových dešťů, které tradičně trvají od června do září. Okolí vesnice bylo značně odlesněno, což zvýšilo nestabilitu půdy.

Záchranné práce opozdil nedostatek spojení, nebezpečné silnice a odlehlost oblasti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám