Hlavní obsah

Krejčíře přesunuli do vězeňské nemocnice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Johannesburg
Aktualizováno

Radovan Krejčíř byl v Jižní Africe přemístěn do vězeňské nemocnice, uvedl jeho advokát Piet du Plessis. Stíhanému se přitížilo v pondělí, zatím ale není známo, co mu je, uvedla jihoafrická agentura SAPA. List The Star spekuluje o infarktu. Policie to však popřela.

Foto: Siphiwe Sibeko, Reuters

Radovan Krejčíř u soudu v Palm Ridge v Johannesburgu

Článek

”Dostalo se mu lékařského ošetření a bylo mi řečeno, že u něj dnes byli lékaři,” řekl du Plessis a dodal: „Později ho navštívím. Nevím přesně, co se mu stalo. Jsou to lékaři, kdo to musí stanovit.”

List The Star spekuluje, že mohlo jít o infarkt. Soukromý vyšetřovatel Paul Oˆˆ’Sullivan, který se Krejčířovou kauzou dlouhodobě zabývá, o infarktu pochybuje: „Doufám, že je pod přísnou policejní ostrahou, aby z nemocnice záhadně nezmizel.“

To, že Krejčíř žádný infarkt neprodělal, potvrdil posléze policejní mluvčí Solomon Makgale. Krejčíř je podle něj ve zdravotnickém zařízení po celou dobu z nařízení soudu.

Krejčíř, který z Česka uprchl před spravedlností, v JAR čelí několika procesům v souvislosti s vraždami jeho údajných rivalů, plánováním vražd, únosu či mučení. V žádném z nich doposud odsouzen nebyl.

Reklama

Související témata:

Související články

V JAR zadrželi Krejčířova účetního

Ve městě Benoni východně od Johannesburgu v Jihoafrické republice zadrželi v pondělí Bulhara, který je považován za pravou ruku uprchlého podnikatele Radovana...

Výběr článků

Načítám