Hlavní obsah

V Číně spadly z nebe kusy družice nebo rakety

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ci-ci-char

Osm kovových objektů spadlo z nebe na severovýchodě Číny v provincii Chei-long-t´iang. Úřady a armáda je identifikovaly jako části nosné rakety nebo satelitu, uvedl v neděli čínský národní úřad pro vesmír.

V Číně spadly z nebe kusy družice

 
Článek

Po pádu pěti objektů v pátek se v sobotu zřítily v Ci-ci-charu další tři. Největší je válcovitý s ozubeným okrajem a váží 40 kg. Dopadu několika objektů podle místních obyvatel předcházel výbuch na obloze. Policie uzavřela oblast dopadu.

Z objektů byly odebrány vzorky. Armádní expertízy na nich nenašly stopy radiace, ale sloučenin dusíku. Národní úřad pro vesmír potvrdil podle agentury Nová Čína, že šlo o kusy rakety nebo družice.

Spekuluje se, že může jít i o zbytky ruské komunikační družice, kterou se neúspěšně pokusila vynést raketa proton. [celá zpráva]

„Našel sem jeden z objektů zhruba kilometr od naší vesnice, takový typ materiálu jsme zde nikdy neviděli,“ řekl jeden z obyvatelů nedaleké vesnice Meng-čang.

Reklama

Výběr článků

Načítám