Hlavní obsah

V Kongu ušlapali při fotbale 15 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kinshasa

Při derby vypuklo v neděli násilí na stadiónu v konžské metropoli Kinshase. V tlačenici zemřelo nejméně 15 lidí, dalších 24 osob bylo zraněno. Informovala o tom agentura AFP s odvoláním na konžské ministerstvo vnitra.

Foto: Jan Kočvara , Novinky

Článek

Na zaplněném stadiónu v Kinshase sledovali diváci ligové finále, kde se utkal domácí tým ASV s týmem Mazembe z Lumumbashi na jihu Konga. Mezi fanoušky ASV to začalo vřít během druhého poločasu, kdy jejich tým prohrával se soupeřem 0:1. Podle konžské televize začali lidé házet kameny a rozhodčí musel hru několikrát přerušit.

Policie se rozhodla proti divákům použít slzný plyn. Lidé začali utíkat a v tlačenici zahynulo 15 lidí. „Fanoušci napadli čtyři policisty. Když ti použili slzný plyn, začala tlačenice, v níž lidé našli smrt,” řekl agentuře Reuters zástupce regionálního ministerského úřadu Emmanuel Akweti.

Na záběrech místní televizní stanice bylo vidět, jak z tribun stoupala mračna kouře a jak se oslepení diváci pokoušeli dostat ze stadiónu pryč a padali přitom jeden přes druhého.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám