Hlavní obsah

Egyptská policie ukončila vyšetřování smrti dvou Češek

Aktualizováno

Egyptské úřady ukončily vyšetřování případu dvou Češek otrávených loni v létě v letovisku Hurgada. Informoval o tom internetový deník Týden.cz a následně to potvrdila mluvčí ministerstva zahraničí s odkazem na neoficiální informace z Egypta. S jakým výsledkem vyšetřování případu skončilo, není podle ministerstva jasné.

Foto: titanicpalace.com

Část hotelového komplexu Titanic Palace v egyptské Hurgadě

Článek

"Máme k dispozici neoficiální informaci o tom, že případ byl ze strany egyptských úřadů uzavřen, nicméně oficiální zprávu jsme od egyptské prokuratury navzdory našim urgencím nedostali," řekla mluvčí ministerstva Johana Grohová.

Podle ministerstva tedy není jasné, zda byl v případu šestatřicetileté ženy z Karviné a její osmileté dcery, které nalezl na konci července otrávené v hotelovém pokoji manžel mrtvé ženy, někdo obviněn. Česká diplomacie ani neví, zda nebyl případ odložen, či kam vlastně vyšetřování dospělo.

Stejně jako bezprostředně po jejich smrti je totiž od egyptských úřadů velmi obtížné získat informace, neboť obě země neuzavřely žádnou dohodu o spolupráci v podobných případech.

"Protože jde o české občany, tak se opakovaně dotazujeme na výsledek vyšetřování, ale dosud jsme tuto informaci nedostali," podotkla Grohová. Jak dodala, egyptskou prokuraturu budou žádat i nadále o oficiální výsledky vyšetřování.

Informace nemá ani česká policie 

Okolnosti smrti obou Češek, které byly otráveny neznámou látkou, nejsou stále vyjasněny. Otec rodiny Petr Kramný po jejich nalezení uvedl, že všichni tři trpěli střevními a žaludečními problémy. Verzi o otravě z jídla pak ale zpochybnil ředitel nemocnice v Hurgadě, který v českých médiích řekl, že obě mrtvé měly žaludek rozleptaný silným jedem.

Egyptské úřady držely Čecha tři měsíce v zemi jako svědka. Obviněn v souvislosti s úmrtím nakonec nebyl a 31. října se vrátil do České republiky. Podle médií mohlo být mezi podezřelými kromě Kramného i několik zaměstnanců hotelu. Podrobnosti k výsledkům vyšetřování nemá podle deníku Týden.cz ani česká policie.

"V současné době nemáme žádné nové informace, které by byly ke zveřejnění," řekla serveru mluvčí moravskoslezské policie Gabriela Holčáková.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám