Hlavní obsah

V autobusu v Indii uhořelo 44 cestujících

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dillí
Aktualizováno

Nejméně 44 lidí zahynulo ve středu při havárii luxusního autobusu Volvo na jihu Indie, když začal hořet, uvedla BBC. Většina jich uhořela zaživa. Jen pěti lidem včetně řidiče se podařilo z ohnivého pekla uniknout.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Tragický požár autobusu v IndiiVideo: Reuters

 
Článek

Autobus jel z Bengalúru do Hajdarábádu ve státě Andrapradéš na východě země. Asi 140 kilometrů před cílem najel v Kothakotě do zavlažovacího kanálu. Při nehodě podle policie začalo hořet palivo.

Foto: Mahesh Kumar A., ČTK/AP

Zoufalá příbuzná obětí z autobusu.

„Nádrž s naftou chytla a objevily se plameny. Než si mohli cestující uvědomit, co se děje, požár zasáhl celý autobus,“ řekli obyvatelé vesnice listu The Hindu. Většina pasažérů v době havárie spala.

Sedm lidí včetně řidiče a jeho pomocníka z pekla plamenů uniklo, když rozbili okna autobusu. Dva později na následky svých zranění zemřeli.

Foto: Mahesh Kumar A., ČTK/AP

Příbuzní obětí požáru autobusu před kanceláří soukromého dopravce Jabbar Travels v Hajdarábádu.

Mluvčí policie Venkatešvartu na místě nehody řekl agentuře AFP, že policisté zadrželi řidiče a jeho pomocníka, kteří se pokusili utéci.

Nehody autobusů jsou v Indii velmi časté, protože ve špatném stavu jsou nejen vozidla, ale i silnice. Na vině bývá i neopatrná jízda. K vysokému počtu obětí přispívá přetížení vozů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám