Hlavní obsah

Požár uzavřel letiště v Nairobi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nairobi
Aktualizováno

Rozsáhlý požár propukl ve středu ve čtyři hodiny ráno na mezinárodním letišti v keňské metropoli Nairobi. Keňský úřad pro letiště (KAA) uvedl, že mezinárodní letiště Jomo Kenyatta (JKIA) bylo uzavřeno a cestující byli evakuováni. Po čtyřech hodinách dostali oheň hasiči pod kontrolu.

Požár uzavřel letiště v Nairobi

 
Článek

„Můžeme potvrdit zprávy o požáru na JKIA, který postihl část budovy mezinárodních příletů a odletovou Jednotku 1. Záchranné a hasičské týmy KAA jsou v akci spolu s (bezpečnostní agenturou) G4S a nairobskou požární brigádou. Pasažéři byli evakuováni do bezpečí,“ uvedl úřad.

Dodal, že letiště je uzavřeno, všechny lety byly zrušeny, nebo odkloněny a na letišti by se mohla uskutečnit pouze nouzová přistání.

Foto: ČTK/AP

Letiště v Nairobi zachvátil rozsáhlý požár.

Dým a plameny stoupaly z jedné z hlavních letištních budov. Zpravodaj BBC David Okwembah sdělil, že na místě zasahovalo mnoho hasičských vozů a sanitek. Policista mu sdělil, že hořet začalo v imigrační kanceláři, později to potvrdil tajemník ministerstva dopravy Michael Kamau.

Ministr vnitra Joseph Ole Lenku dodal, že letiště přišlo o příletovou halu a řadu kanceláří.

Zásah hasičů komplikovalo, že imigrační kancelář byla uprostřed budovy, tudíž obtížně přístupná. Nikdo také neuzavřel silnici na letiště, takže se hasičská auta musela proplétat mezi dalšími vozidly.

Zatím nejsou známy příčiny požáru. Oběti nejsou hlášeny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám