Hlavní obsah

Čínský vrah prodal svou oběť ke svatbě mrtvých

Právo, mcm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peking

Číňana, který vlákal s komplici těhotnou ženu do auta a tam ji zavraždil, počátkem týdne popravili. Jak upozornil německý Die Welt, případ potvrdil přežívání tzv. svateb mrtvých, zvyku, o němž mluví i stará čínská literatura.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Mrtvolu zavražděné totiž hlavní pachatel prodal rodině, která hledala „ženu-ducha“ pro syna. Vyinkasoval za ni 22 tisíc jüanů (asi 70 tisíc korun), z nichž třetinu rozdal spolupachatelům a zbytek si nechal. Informoval o tom čínský list Legal Daily s odvoláním na soud v provincii Šen-si.

Svatba je v čínské společnosti velmi důležitá. Pokud se mladík nestačí před smrtí oženit, čeká jej ještě dnes v některých provinciích „svatba mrtvých“, aby mohl být pohřben vedle své ženy a jeho duch nebyl po smrti sám.

S mrtvými mladíky však obvykle nejsou pohřbívány zavražděné, jak připomíná i případ z března. Tehdy poslal soud do vězení gang, jenž vylupoval hřbitovy, aby uspokojil poptávku po ženských duších.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám