Hlavní obsah

Oscar Pistorius předstoupil před soud

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pretoria

Jihoafrický handicapovaný atlet Oscar Pistorius v úterý v devět hodin ráno předstoupil před soud v jihoafrické Pretorii. Je to poprvé, co přišel k soudu, od té doby, co byl propuštěn na kauci. Předběžné slyšení má být krátké.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Oscar Pistorius přichází k souduVideo: Reuters

 
Článek

Očekává se, že obhajoba i žaloba bude žádat o odklad procesu. Mluvčí žaloby Medupe Simasiku řekl: "Toto slyšení se koná jen kvůli odkladu, takže nemusí trvat ani deset minut."

Šestadvacetiletý Pistorius čelí obvinění, že 14. února zavraždil svoji přítelkyni, o tři roky starší modelku Reevu Steenkampovou. Atlet nepopírá, že by ji zastřelil, ale tvrdí, že to byla nešťastná náhoda, a ne úmysl. Tvrdí, že si ji spletl se zlodějem. Zasáhl ji čtyřmi střelami přes dveře koupelny.

Foto: Mike Hutchings, Reuters

Oscar Pistorius u soudu

V pondělí Pistoriova rodina uvedla, že byla šokována, když televize Sky News zveřejnila fotografie z koupelny, kde byla Steenkampová zastřelena.

Pistorius získal loni nejen zlato na paralympiádě v Londýně, ale také soutěžil na londýnské olympiádě, i když má protézy.

Atlet byl propuštěn na kauci ve výši miliónu randů (přes dva milióny korun) a v březnu mu bylo umožněno cestovat do zahraničí na závody.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám