Hlavní obsah

Z trosek zřícené textilky vytáhli po 17 dnech živou ženu

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dháka
Aktualizováno

Záchranáři pod troskami zřícené osmipatrové textilky u bangladéšského hlavního města Dháky v pátek po 17 dnech narazili na živou ženu. Podařilo se ji vytáhnout ven a převézt do nemocnice, informovala agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Po 17 dnech našli záchranáři v sutinách zřícené budovy živou ženu Video: Reuters

 
Článek

Armádní velitelé nařídili dělníkům, kteří na místě odklízejí ruiny ilegálně postavené budovy, aby v práci ustali, zatímco se snažili přeživší vytáhnout. Jeden z vojáků podle AP narazil v troskách na ženu, která pohnula rukou. O 40 minut později byla žena za radostného pokřiku davu vytažena a na nosítkách přepravena do sanitky a vojenské nemocnice.

BEZ KOMENTÁŘE: Ženu, která přežila 17 dnů pod troskami zřícené budovy, převezli do nemocniceVideo: Reuters/Somoy TV

Podle stanice BBC nemá žena vážná zranění a během akce se záchranáři mluvila. Představila se jako Rešmi. "Byla v díře mezi nosníkem a jedním sloupem. Asi měla zásoby vody nebo možná pila vodu, kterou jsme vstřikovali do budovy," citovala ČTK velitele hasičů Ahmeda Aliho.

Foto: ČTK/AP

Bangladéští pracovníci odklízejí trosky zřícené budovy.

Záchranné práce pokračují.

„Snažíme se prodrat k podlaze přízemí. Je to obtížné. Nacházíme stále další těla,“ popsal záchranné práce brigádní generál Muhammad Alam Shikder. Doplnil, že těla jsou už v pokročilém stadiu rozkladu a jejich identifikace je těžká.

Největší průmyslová nehoda v dějinách země si vyžádala přes tisíc mrtvých. Více než 2500 lidí se podařilo zachránit. V budově se nacházely hlavně šicí dílny, kterých bylo celkem pět. Tisíce dělníků šily oděvy pro renomované západní firmy včetně Benettonu.

Pracovníci na místě odstranili teprve polovinu ze zhruba 7000 tun trosek stavby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám