Hlavní obsah

Pistorius na přítelkyni vyvíjel silný tlak, popsal známý

– Johannesburg

Ačkoliv okolí popisuje vztah atleta Oscara Pistoriuse s modelkou Reevou Steenkampovou jako příkladný, byl podle otce kamarádky Steenkampové dominantní o čtyři roky mladší Pistorius. Přinejmenším v počátcích vztahu. Loni na podzim na ní dokonce podle Cecila Myerse vyvíjel silný emoční tlak, napsal server Daily Telegraph.

Foto: Frennie Shivambu/JustusMedia, Reuters

Reeva Steenkampová a Oscar Pistorius

Článek

Steenkampová s Myersovými bydlela, s dcerou Kim byly dobré kamarádky.

Kim a její bratr David byli po střelbě v Pistoriusově domě policií požádáni, aby formálně potvrdili totožnost mrtvé.

„Oscar byl uspěchaný, netrpělivý a velmi náladový,“ popsal Myers počátky vztahu hvězdného páru. „Nenechal ji být,“ dodal. Steenkampová se z toho cítila v úzkých. „Řekla mi, že ji tak trochu dostal do kouta,“ poznamenal Myers, který následně nabídl, že s Pistoriusem promluví. Řekl mu prý, aby „zařadil zpátečku“, ale Pistorius podle něj jeho slova nevzal na vědomí.

Ať už se v noci, kdy Pistorius Steenkampovou zastřelil, stalo cokoliv, Myers tvrdí, že fenomenální běžec se trestu nevyhne. „I když soud skončí, bude s tím muset žít,“ prohlásil.

Myers řekl, že se rozhodl promluvit s novináři, jelikož všude slyší jen o atletovi. „Jenže obětí byla Reeva, její hlas musí být také vyslyšen,“ podotkl.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám