Hlavní obsah

Soud Pistoriuse obžaloval z vraždy, atlet se rozplakal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pretoria
Aktualizováno

Fenomenální jihoafrický atlet Oscar Pistorius byl v pátek u soudu v Pretorii formálně obžalován z vraždy, uvedla agentura Reuters. Pistorius podle místních médií střelil svoji přítelkyni Reevu Steenkampovou čtyřikrát skrze koupelnové dveře. Policii řekl, že si ji spletl se zlodějem, informoval server News 24. Slyšení bylo odročeno na úterý, obžalovaný zůstává ve vazbě.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Pistorius odjíždí z policejní stanice k souduVideo: Reuters

 
Článek

Pistorius zůstane v policejní vazbě u Pretorie nejméně do příštího týdne, o propuštění na kauci bude podle serveru Guardian rozhodovat v úterý.

Pistorius podle agentury Reuters před soudcem stanul s hlavou svěšenou a po slovech žalobce, že vraždil, se roztřásl, zakryl si obličej dlaněmi a rozplakal se. Za ním na galerii podle SkyNews plakal i jeho otec a bratr.

Běžcův obhájce později uvedl, že jeho klient je "extrémně traumatizován".

Foto: Reuters

Oscar Pistorius před soudem v Pretorii

Žaloba volá po trestu za úmyslnou vraždu. V takovém případě by atlet mohl dostat až doživotí.

Páteční slyšení zkomplikovalo velké množství novinářů u soudu. Začátek stání se tak o dvě hodiny zpozdil. Soudce nakonec přítomnost reportérů povolil, ale zakázal jim živé vysílání.

Foto: Frennie Shivambu/JustusMedia, Reuters

Oscar Pistorius s přítelkyní Reevou Steenkampovou

Pistorius, který vstoupil do dějin sportu, když na loňské letní olympiádě závodil s běžci bez hendikepu, strávil noc na pátek ve vazbě poté, co ve svém domě zastřelil svoji přítelkyni, 30letou modelku Steenkampovou.

Foto: Reuters

Oscar Pistorius odváděný policií

Jihoafrický rozhlas už ve čtvrtek uvedl, že si atlet spletl přítelkyni se zloději. Steenkampová podle tvrzení chystala partnerovi překvapení na svatého Valentýna, svátek zamilovaných. Policie to ale zpochybnila, když uvedla, že v minulosti zaznamenala násilí v Pistoriusově domácnosti a sousedé před střelbou údajně slyšeli křik.

V pátek však podle serveru News24 policie potvrdila, že si Pistorius podle svých slov přítelkyni spletl se zlodějem.

Okolí popisovalo vztah atleta s modelkou jako příkladný. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám