Hlavní obsah

V Indii hromadně znásilnili další ženu, která jela autobusem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dillí

Indická policie v neděli oznámila, že zadržela šest podezřelých z dalšího skupinového znásilnění ženy. Terčem útoku se v pátek stala ve státě Paňdžáb 29letá Indka, která se v autobusu v noci vracela do své rodné vsi, uvedla televize CBS.

BEZ KOMENTÁŘE: Další hromadné znásilnění v indickém autobusu, zadrženo bylo šest mužů

 
Článek

Řidič ženě, která byla v autobusu sama, odmítl ve vsi zastavit a odvezl ji na odlehlé místo. Pak ji spolu s průvodčím odvlekl do budovy, kde se k nim přidalo dalších pět lidí. Ženu podle policisty Rádže Džíta Singha hromadně znásilňovali po zbytek noci. Ráno ji odvezl autobus do rodné vsi, kde ji vyhodili.

Singh uvedl, že už v sobotu se podařilo zadržet šest podezřelých a pátrá se po dalším. Mohlo by jít o sikhy.

Foto: Stringer/india, Reuters

Šestice podezřelých ze znásilnění ženy v Pandžábu

Zástupce superintendanta Gurmadž Singh dodal, že všech šest přiznalo, že se zúčastnili skupinového znásilnění.

Indie plná znásilněných 

V sobotu byl také zatčen 32letý muž podezřelý z toho, že před dvěma týdny znásilnil a zabil devítiletou dívku na západě Indie v Ahmadnagaru. Policistka Sunita Thakarová doplnila, že muž se znásilnění dopustil sedm měsíců po svém propuštění z vězení, kde si odpykával trest za znásilnění a vraždu mladé dívky z roku 2003.

Problematika znásilnění se v Indii dostala do centra pozornosti poté, co byla v prosinci brutálně znásilněna 23letá studentka medicíny, která později podlehla zraněním. Matka oběti v neděli v prvním veřejném vyjádření uvedla, že si všichni zaslouží smrt: „Nyní je jediné, co by nás mohlo uspokojit - vidět je potrestané. Za to, co udělali, si zaslouží smrt.“

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám