Hlavní obsah

Kusy havarovaného letadla zasáhly nedaleko projíždějící auta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moska

Katastrofický moment zaznamenala kamera v kabině jednoho z vozů projíždějících kolem letiště. Ruští vyšetřovatelé již zkoumají dvě černé skříňky se záznamy o letu, které by mohly objasnit příčiny sobotního neštěstí ruského letadla Tu-204 společnosti Red Wings.

Kusy havarovaného letadla zasáhly nedaleko projíždějící auta

 
Článek

Stroj vyjel z přistávací dráhy, proboural ochranou bariéru oddělující letiště od rušné příměstské dálnice, rozlomil se na tři kusy a začal hořet. Záznam z auta ukazuje trosky letadla, kterak zasypaly nedalekou dálnici i s auty. Jedno z aut například zasáhlo přední kolo letadla.

Podle dopisovatelky bulvárního deníku Moskovskij komsomolec letadlo prý hořelo už ve vzduchu. Ta viděla letoun z dálnice. "Když jsme viděli letadlo nad námi, valila se z něj oblaka dýmu. Hned jsem si myslela, že padá... bylo vidět, že se snaží letět rovně, ale několikrát se naklonilo na bok."

Havárie letadla, které jen s osmičlennou posádkou na palubě přiletělo do Moskvy z Pardubic, si vyžádala čtyři mrtvé. Další dva muži a dvě ženy z posádky jsou s těžkými poraněními hlavy v nemocnici. Nehodu podle prvních domněnek odborníků zavinila pilotující posádka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám