Hlavní obsah

Při explozi autobusu v Nairobi zemřelo sedm lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nairobi

Nejméně sedm lidí zabila podle agentury Reuters výbušnina, která v neděli explodovala v autobuse na předměstí hlavního keňského města Nairobi. Podle agentury AFP bylo zraněno dalších 30 osob. Zadržen byl jeden podezřelý.

Foto: Calvince Atty, Reuters

Obyvatelé Nairobi prohledávají vrak minibusu a pátrají po přeživších po ničivém výbuchu.

Článek

Nálož vybuchla v malém autobuse ve čtvrti Eastleigh, kde žijí převážně Somálci nebo Keňané somálského původu, upřesnil šéf místní policie.

První informace hovořily o tom, že útočník hodil do autobusu granát. Později policie informovala, že výbušnina byla do autobusu umístěna před explozí a "nebyla dovnitř vhozena".

Jeden podezřelý byl zadržen a je vyslýchán. Tento muž je mezi zraněnými, uvedl šéf nairobské policie Moses Nyakwama bez dalších podrobností.

Podle Reuters byl terčem útoku jeden z pomalovaných sběrných minibusů-taxíků, které jsou v Nairobi nazývané matatus. "Viděl jsem roztrhaná těla," citoval Reuters svědka.

Podle keňského Červeného kříže si výbuch vyžádal sedm mrtvých. Ředitel národní nemocnice v Nairobi Richard Lesiyampe doplnil, že se zraněními bylo přijato 30 lidí. "Většinou jde o popáleniny, další mají řezné rány. Většina z nich potřebuje krev, protože jí hodně ztratili," dodal ředitel.

K incidentu se nikdo nepřihlásil, je však možné, že šlo o další odvetu za vojenskou intervenci keňské armády v sousedním Somálsku proti tamní islamistické milici Šabáb.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám