Hlavní obsah

Křejčíře v JAR zprostili obvinění z ozbrojené loupeže

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pretoria
Aktualizováno

Uprchlý Čech Radovan Krejčíř v úterý odešel od dalšího soudu v Jihoafrické republice očištěn. Soud ho zprostil obvinění z ozbrojené loupeže, informoval server Eyewitness News.

Foto: Archiv, Právo

Radovan Krejčíř

Článek

„Cítím satisfakci. Musím říct, že od prvního dne neměli žádný důkaz, bylo to jen plýtvání peněz daňových poplatníků,“ citoval server Krejčíře.

Společně s Krejčířem byli zproštěni obvinění i dva další lidé. Žaloba podle soudu nepředložila dostatečné důkazy. Úterní stání bylo jen formalitou, která netrvala ani minutu. Krejčíř se ho účastnil, byl oděný do džínsů a černého saka.

Krejčíř s Veselinem Laganinem a Jasonem Dominguezem-Bayou byli zatčeni v únoru kvůli říjnové střelbě v obchodě v Pretorii. Žalobci tvrdili, že tam Krejčíř s kumpány přišel vymáhat dlužné peníze. Radovan Krejčíř potvrdil, že v prodejně v danou dobu byl, ale údajně jen doprovázel přátele.

Českého miliardáře v JAR nyní žádný další proces nečeká poté, co ho letos soud zprostil také obvinění v případě údajného pojistného podvodu.

Radovan Krejčíř žije v JAR od roku 2007. České úřady usilují o jeho vydání kvůli podezření na množství trestných činů. Krejčíř české policii utekl v roce 2005 při domovní prohlídce v jeho domě.

Reklama

Související témata:

Související články

Krejčíře v JAR pustili z vazby

Uprchlý český podnikatel Radovan Krejčíř byl v pátek soudem v JAR propuštěn na kauci z vazby. Tamní policie ho zatkla v neděli kvůli podezření z účasti na...

Výběr článků

Načítám