Hlavní obsah

V Nigérii postříleli studenty, oběti před zavražděním musely říci své jméno

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lagos
Aktualizováno

Nejméně dvacet šest ale možná až čtyřicet studentů bylo zastřeleno na severovýchodě Nigérie ve městě Mubi. Terčem útoku ozbrojeného gangu se stal v pondělí mezi desátou a jedenáctou večer hostel nacházející se mimo kampus polytechniky, uvedl nigerijský list Daily Times.

Foto: Profimedia.cz

Na místě útoku zasahuje policie (ilustrační foto) .

Článek

Vysoký policejní důstojník řekl televizi Al Džazíra že zabito bylo nejméně dvacet šest lidí, z toho 22 studentů. Představitel Federální polytechniky místní rozhlasové stanici BC řekl, že obětí je čtyřicet, vyšší číslo ale nebylo potvrzeno z oficiálních zdrojů.

Popsal, že studenti se museli postavit do řady a říci své jméno.Některé pak zastřelili nebo ubodali.

Někteří pak byli zabiti. Zatím není jasné, kdo za útokem stál a jaký měl motiv, protože mezi zabitými byli i muslimští studenti. Nemuselo tedy nutně jít o muslimské radikály, kteří na studenty útočili už dříve, ale o střet soupeřících politických skupin na škole.

Útok na studenty byl podniknut jen pár dnů potom, co se ve městě uskutečnila velká operace proti členům radikální muslimské sekty Boko Haram. Zadrženo bylo 156 lidí podezřelých z příslušnosti k hnutí.

Studenti nyní odjíždějí z města a na auta si dávají tři větve jako tradiční symbol neutrality v zemi, napsala BBC. Ve městě byl vyhlášen zákaz vycházení. Lidé mají zůstat doma.

Boko Haram se snaží prosadit zavedení práva šaría v Nigérii. Jen letos její členové zabili na severu a ve středu země na tisíc lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám