Hlavní obsah

Ozbrojenci v Pákistánu zabili šest lidí, 12 dalších zranili

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Péšávar

Šest lidí zahynulo a 12 dalších utrpělo zranění na severozápadě Pákistánu, když místní ozbrojenci ostřelovali z minometu dům v jedné z místních vesnic. Informovala o tom v neděli agentura AFP s odvoláním na bezpečnostní zdroje.

Foto: Profimedia.cz

Pákistánský Tálibán stojí za množstvím útoků v zemi.

Článek

Útok se odehrál ve vesnici Kambarabád nedaleko Péšávaru, který je metropolí severozápadního Pákistánu. Poblíž je také kmenová oblast Chajbar, která je baštou místních radikálních islámských povstalců, hnutí Taliban či ozbrojenců napojených na teroristickou síť Al-Káida.

"Ozbrojenci vystřelili několik minometných granátů a dva z nich zasáhly dům v Kambarabádu. Zabily šest osob a 12 dalších zranily. Všechny oběti patřily k jedné rodině," řekl AFP místní bezpečnostní činitel, který si nepřál být jmenován. Útok i jeho bilanci poté potvrdil další bezpečnostní zdroj. Ke které skupině útočníci patřili, ani jaký byl motiv jejich činu, není známo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám