Hlavní obsah

Při seskoku mu selhal padák, pád z výšky čtyř kilometrů přežil

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Christchurch

Vážnými zraněními skončil ve čtvrtek na Novém Zélandu seskok s padákem pro 35letého muže. Při seskoku z výšky čtyř kilometrů se mu neotevřel padák, proto se ho zbavil a zvolil rezervní padák. Ten se ale začal otvírat jen asi 230 metrů nad zemí. Parašutista ve vysoké rychlosti dopadl tvrdě na zem.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Rychle padal a na zem dopadl v plné rychlosti,“ popsala pro server Fairfax svědkyně. Další lidé popsali, že parašutista se udeřil o zem opakovaně, než zůstal bezvládně ležet.

„Aktivoval padák ve výšce 4 000 stop (asi 1 220 metrů - pozn. red.) a chvíli s ním letěl, ale měl problémy s navigací a kontrolou. Rozhodl se, že se hlavního padáku zbaví a otevře rezervní, ale z důvodů, které neznáme, dopadl tvrdě na zem,“ uvedl majitel společnosti zajišťující seskoky Stuart Bean.

Policie upřesnila, že rezervní padák se parašutistovi nepodařilo otevřít včas. Padák se otevřel teprve ve výšce 230 metrů a pád stačil zmírnit jen trochu. Svědkové uvedli, že se jednalo o zkušeného parašutistu, který měl za sebou přes tisíc seskoků.

Událost se stala během festivalu v oblasti Motueka na novozélandském Jižním ostrově. Parašutista utrpěl mnohačetná zranění. Po seskoku byl sice při vědomí, ale měl několik zlomenin, vnitřních zranění v oblasti hrudníku a břicha a poraněnou i páteř. Lékaři však uvedli, že je mimo ohrožení života.

Reklama

Výběr článků

Načítám