Hlavní obsah

K Číně dorazil tajfun, utekly před ním dva milióny lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Tajfun Chaj-kchuej, který provázejí silné deště a vítr o rychlosti až 150 kilometrů v hodině, ve středu nad ránem dorazil nad čínskou pevninu v oblasti provincie Če-ťiang. Před bouří musely být podle agentury Reuters evakuovány téměř dva milióny lidí z pobřežních regionů. Zrušeno bylo také více než 500 domácích i mezinárodních letů ze Šanghaje a dalších měst.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Následky řádění tajfunu v ČíněVideo: Reuters

 
Článek

Ve vesnických oblastech záplavy způsobené tajfunem podle agentury Nová Čína uvěznily kolem 130 lidí. O případných obětech se agentura zatím nezmínila.

V mnohamiliónové Šanghaji úřady kvůli nejnovější bouři zakázaly veškeré venkovní skupinové činnosti, uzavřely všechny městské parky a přerušily letní vyučování. Do Šanghaje, která patří mezi nejvytíženější nákladní přístavy na světě, kvůli tajfunu nesměly vplout žádné lodě. Uzavřen byl také další klíčový přístav Ning-po v provincii Če-ťiang.

Foto: Lang Lang, Reuters

Do Číny dorazil tajfun Chaj-Kchuej.

Ještě ve středu by se střed tajfunu měl přesunout severozápadně, ale meteorologové očekávají, že silný vítr i mohutné srážky budou oblast sužovat ještě dalších 48 hodin.

Chaj-kchuej je již třetím tajfunem, který za necelý týden Čínu zasáhl. Předchozí dva - Damrey a Saola - si ve střední Číně a na jejím severovýchodě vyžádaly nejméně 25 životů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám