Hlavní obsah

Letadlo na ranveji srazilo ženu, která tam sbírala dřevo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Johannesburg

Přistávající lehké letadlo srazilo v pondělí 78letou Sinangele Asuzovou na malém letišti v jihoafrickém Ermelu. Levé křídlo stroje ji přeseklo. Žena spolu s dalšími dvěma sbírala u ranveje dřevo.

Foto: Profimedia.cz

Jihoafrická policie v Ermelu

Článek

Mluvčí policie Carla Prinsloová uvedla, že tři ženy sbíraly dříví u letiště: "Vzali to zkratkou přes letiště, ale stará dáma neodhadla vzdálenost a byla zasažena levým křídlem. Byla doslova přepůlena a zemřela na místě. Pilot dělal vše, co mohl, aby se vyhnul kolizi, ale bohužel toho moc dělat nemohl."

Pilot letadla Malcolm Wushard vyvázl nezraněn, ale je v šoku. Jeho jednomotorový stroj Mooney má poškozené křídlo a podvozek.

Foto: Profimedia.cz

Ledalo MooneyM20J

Případ vyšetřuje jihoafrický úřad pro civilní letectví.

Na letišti v Ermelu sice jsou vybudovány bariéry okolo vzletové a přistávací dráhy, ale místní obyvatelé si k nim přistavili žebříky, aby je nemuseli obcházet.

Prinsloová to komentovala slovy: "Je to poprvé, co se tu stala taková tragédie, ale lidé si často zkracují cestu do vesnice přes letiště."

Ermelo se nachází v jihoafrickém státě Mpumalanga (dříve Východní Transvaal) na severovýchodě JAR u hranic s Mozambikem. Město je na půl cesty mezi Johannesburgem a hranicemi se Svazijskem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám