Hlavní obsah

Zloději v Číně ukradli historický most

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peking

Policie v Číně zadržela dvojici mužů, kteří na okraji Šanghaje loni v listopadu ukradli 17,5 metru dlouhý, sto let starý kamenný most. Kamenná stavba byla rozebrána se záměrem kameny prodat.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Dva muži se přiznali, že v noci použili dva jeřáby a dvě nákladní auta k nadzvednutí a odstranění šestnácti kamenných kusů tvořících most,“ potvrdil policejní zástupce.

Vesničané po krádeži našli jen pilíře ve vodě. Svědkové později popsali, že u mostu dříve viděli dvojici mužů s autem. Nakonec se podařilo získat i poznávací značku vozu, která vyšetřovatele dovedla ke stavebníkovi označovanému pouze jménem Chung.

Ten měl za pomoc při rozebrání mostu a převozu kamenů zaplatit muži jménem Wang 30 000 juänů (zhruba 87 000 korun). Kameny pak oba muži z provincie An-chuj odvezli do sousední Ťiang-su.

Ukradený most Feng-le byl postaven v roce 1907 a je registrován jako historická památka, uvedl server Global Times. Podobných mostů jsou v oblasti už jen dvě desítky oproti stu v době před sto lety.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám