Hlavní obsah

Stíhačka se zřítila při letecké show v Číně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peking

Při letecké show na severu Číny v pátek havaroval bojový letoun. Stroj po dopadu skončil v plamenech, jeho pilot se stačil katapultovat, oznámila státní média.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na letecké show v Číně se zřítila stíhačkaVideo: Reuters

 
Článek

Nehoda se stala v provincii Šan-si a spadlý stroj naštěstí nikoho ani nezranil. Pilot se sice stačil katapultovat, ale podle svědka se mu otevřel padák jen částečně a není jasné, jestli při dopadu neutrpěl zranění.

Neshody panují i ohledně typu bojového letounu. Podle agentury Nová Čína se jednalo o dvousedadlový stíhací bombardér Létající leopard JH-7, jenž je v provozu od prosince 1988. Státní televize CCTV ale oznámila, že se zřítil o jedenáct let „mladší“ bojový letoun Divoký drak FC-1.

Foto: CCTV, Reuters

Stíhačka se po dopadu proměnila v ohnivou kouli. Pilot (vlevo v rohu) se katapultoval.

„Se strojem bylo něco v nepořádku. Na místo byl vyslán vyšetřovací tým, aby záležitost prověřil,“ potvrdila pouze mluvčí státního úřadu pro letectví.

Třídenní letecké show v Sienu se účastní stovka letadel z Číny i zahraničí. Organizátoři očekávají stotisícovou návštěvnost.

Reklama

Výběr článků

Načítám