Hlavní obsah

Ruská školačka se zpila domácí pálenkou do bezvědomí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chabarovsk

Na internetu se objevilo video dokumentující přetrvávající problémy s alkoholem v ruské společnosti. Snímek pořídil občan Chabarovsku na Dálném východě, zachycuje čtyři údajně dvanáctileté školačky, které se po požití podomácku vyrobené pálenky sotva drží na nohou. Jedna z nich skončila podle svědka v kómatu.

Článek

Skupina si v místní prodejně 1. září zakoupila dvě lahve tvrdého alkoholu. Tři dívky pak byly schopny dojít domů po svých, čtvrtá ale ztratila nedaleko domova vědomí. Muž, který záběry potácejících se školaček pořídil, přivolal sanitku. Dívka podle informací na serveru LiveLeak zůstává v kómatu na jednotce intenzivní péče.

Provozovatel prodejny, kde školačkám alkohol prodali, nemá licenci na prodej tvrdého alkoholu. Nebylo však tajemstvím, že tento se dá pořídit v zadní části obchodu. Policie tam později objevila téměř sto lahví podomácku vypálené vodky.

Alkohol ročně zabije tisíce Rusů a je hlavním důvodem nižší délky života u mužů při srovnání se zbytkem Evropy. Moskevské úřady v rámci tažení proti alkoholismu loni omezily hodiny, během nichž je možné prodávat nápoje s obsahem alkoholu nad 15 procent.

Letos také vláda poprvé označila pivo za alkohol a omezila reklamu na chmelový mok i počet hodin, během nichž mohou obchodníci s licencí pivo prodávat. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám